Image

IIT, Chicago-Kent College of Law

објавува

LL.M Програма во Атина, Грција

и потоа во Чикаго, Илиноис, САД

со 75% и 100% загарантирана

стипендија

За правници, адвокати, студенти на последна година од Правни студии,

професионалци во бизнис администрација и лидерски позиции

од Северна Македонија


IIT, Chicago-Kent College of Law

објавува

LL.M Програма во Атина, Грција и потоа во Чикаго, Илиноис, САД

со 75% и 100% загарантирана стипендија

и повеќе попусти на SAL и Chicago-Kent како одговор на Ковид-19


IIT
, Chicago-Kent College of Law – Правен факултет со седиште во Чикаго, Илиноис, САД со School of American LawШкола за Американско Право со седиште во Атина, Грција, објавува две меѓусебно поврзани програми со загарантирани 75% и 100% стипендии за правници, адвокати, студенти на последна година од Правни студии и професионалци на менаџерски и лидерски позиции од Северна Македонија:

Програма на School of American Law

 • Два семестри (Октомври 2020 – Мај 2021) во Атина, Грција
 • Part-time студирање добро усогласенo со Вашата професионална активност
 • 10 предмети предадени од професори од Chicago-Kent
 • Лекции во живо - 5 викенди во еден семестар во Атина, Грција
 • Online лекции - 5 викенди во еден семестар
 • Можност за целосно оnline следење на 10те лекции во двата семестри
 • Сертификат потпишан од School of American Law и Chicago-Kent College of Law
 • Не е потребен TOEFL или IELTS
 • Школарина: 6.800 евра, платена на три или на повеќе рати; Како одговор на Ковид-19, се нуди специјален попуст за овој уписен рок: првите 15 апликанти од земјите каде се проширува понудата ќе добијат два специјални попуста – 800 Евра од SAL школарината, а откако ќе бидат примени на Chicago-Kent's LL.M програмата, уште дополнителни 2000 УСД попуст за есенскиот семестар во 2021г. од школарината на LL.M на Chicago-Kent. Ова е над гарантираната 75% школарина за еден семестар на LL.M програмата на Chicago-Kent за студентите кои успешно ќе го завршат SAL;
 • За да поднесете апликација симнете ја објавата и прочитајте на кој начин
 • Подобни кандидати:
  • Апликанти со завршен прв или втор степен на Правен факултет или студенти на последна година од Правен факултет
  • Апликанти со диплома од Бизнис администрација и над 3 години професионално искуство на менаџерска позиција или професионалци на лидерски позиции

 

LL.M на IIT, Chicago-Kent College of Law

 • Еден задолжителен семестар (Август – Декември или Јануари - Мај) во Чикаго, Илиноис, САД
 • Full-time студирање
 • M диплома од Chicago-Kent College of Law на U.S., International and Transnational Law
 • Ослободување од TOEFL и LSAT
 • Загарантирана 75% школарина
 • 100% школарина за дипломираните на SAL со просек 3.8
 • Фиксна школарина: 10.000 американски долари наместо регуларни 44.000 американски долари за LL.M диплома
 • Втор опционен семестар на Chicago-Kent со фиксна школарина од 7.250 долари
 • Можност да се изучуваат следниве LL.M програми во два семестри: LL.M во Trial Advocacy, LL.M во International Intellectual Property Law, LL.M во Financial Service Law иLL.M во Legal Innovation & Technology
 • Можност за Докторски студии (Ph.D./JSD) со 50%-75% стипендија
 • LL.M дипломата ги квалификува дипломираните студенти со завршени два семестри за полагање на Правосуден испит во САД, како акредитиран Правен факултет од страна на Американската правосудна асоцијација на САД.
 • Можност за вработување надвор од кампусот на Факултетот, по дипломирањето на двата семестри, во рамки на 12-месечен Опционен Практичен Тренинг.

За повеќе информации, Ве молиме контактирајте:

 Маја Чадиева, Официјален претставник во Северна Македонија

Тел: +38970634103 и +17739390612 (Редовен, Viber, WhatsApp, Telegram)

© Copyright SAL 2017.