Macedonian Short Announcement

За правници и бизнис професионалци
Регистрација за Есен 2021 LL.M
со 75% и 100% загарантирана стипендија

 Chicago-Kent College of Law, Illinois Tech  со School of American Law (SAL) објавува регистрација за две меѓусебно поврзани програми со загарантирани 75% и 100% стипендии за правници, адвокати, студенти на последна година од Правни студии и бизнис професионалци (диплома од бизнис администрација и со 3+ години искуство или менаџерска позиција).

Програма на School of American Law (SAL)

 • Првиот семестар: Октомври – Декември – 5 курсеви online, part-time, 5 викенд часови од Чикаго
 • Вториот семестар: Февруари – Мај – 5 курсеви во живо, part-time, викенд часови во Грција
 • Сите 10 курсеви реализирани од Chicago-Kent професори
 • Сертификат потпишан од School of American Law и Chicago-Kent College of Law
 • Не е потребен TOEFL или IELTS
 • SAL регуларна школарина: 6.500 евра, платена на три или на повеќе рати;
 • Ран рок школарина: ЕУР 5 500 (попуст ЕУР 1000); предвремена уплата овозможува ЕУР 600 попуст, што значи школарината би изнесувала 4900 ЕУР
 • Рок за аплицирање: ран рок – 25 јуни, регуларен-Јули 25, 2021
 • Поднесете ги следниве документи електронски:
  • CV на Англиски јазик во кое се вклyчени имињата и контактите од лицата кои ве препорачуваат
  • Име, презиме и email адреса на оној што ви дава препорака наведен во вашето CV
  • Копија од диплома или потврда од Универзитет дека сте студенти
  • Копија од пашапорт или лична карта
 • Документите треба да се поднесат на следниве емаил адреси:

Или пополнете аликација online

LL.M на IIT, Chicago-Kent College of Law, Illinois Tech

 • Само еден задолжителен семестар (Август –Декември или Јануари – Мај) во Чикаго, Илиноис, САД
 • LL.M диплома од Chicago-Kent College of Law на U.S., International and Transnational Law
 • Специјализирани LL.M програми во два семестри: LL.M во Trial Advocacy, LL.M во International Intellectual Property Law, LL.M во Financial Service Law и LL.M во Legal Innovation & Technology
 • ТOEFEL или IELTS не се потребни
 • 75% загарантирана школарина за LL.M
 • 100% школарина за дипломираните на SAL со просек од 3,8
 • LL.M школарина: 10.000 Американски долари на место на 43.000 Американски долари
 • LL.M школарина: 7.250 Американски долари за вториот опционен семестар
 • Пристап до практиканство во САД
 • Можност за запишување на Chicago-Kent во рамки на три академски години
 • Докторски студии (D./SJD) со 50%-75% стипендија после завршувањето на LL.M

Најдобрата светска локација-кампусот на Chicago-Kent е лоциран во срцето на Чикаго-еден од националните топ правни и финансиски пазари.

За повеќе информации, Ве молиме контактирајте ги официјалните претставници во Северна Македонија:

Маја Чадиева, Официјален претставник во Северна Македонија
Тел: +38970634103и +17739390612 (Редовен, Viber, WhatsApp, Telegram)

Ketevan Jeladze, Директор SAL за Балканот, Кавказ, Централна Азија, Европа, Турција)
[email protected] +995 577 97 40 01 (Редовен, Viber, WhatsApp)

Maia Meskhi, Директор SAL за Балканот, Кавказ, Централна Азија, Европа, Турција
[email protected] +995 577 77 40 30 (Regular, Viber, WhatsApp)