Macedonian Short Announcement

За правници и професионалци во бизнис администрација
IIT, Chicago-Kent College of Law објавува

LL.M Програма во Атина, Грција и потоа во Чикаго, Илиноис, САД
со 75% и 100% загарантирана стипендија

IIT, ChicagoKent College of Law – Правен факултет со седиште во Чикаго, Илиноис, САД со School of American LawШкола за Американско Право со седиште во Атина, Грција, објавува две меѓусебно поврзани програми со загарантирани 75% и 100% стипендии за правници, адвокати, студенти на последна година од Правни студии и професионалци на менаџерски и лидерски позиции од Северна Македонија:

Програма на School of American Law

 • Два семестри (Јануари-Декември 2021) во Атина, Грција
 • Part-time студирање добро усогласенo со Вашата професионална активност
 • 10 предмети предадени од професори од Chicago-Kent
 • Лекции во живо – 5 викенди во еден семестар во Атина, Грција
 • Onlineлекции – 5 викенди во еден семестар
 • Можност за целосно оnline следење на 10те лекции во двата семестри
 • Сертификат потпишан од School of American Law и Chicago-Kent College of Law
 • Не е потребен TOEFL или IELTS
 • Школарина: 5.900 евра, платена на три или на повеќе рати;
 • Рок за аплицирање: 20 јануари 2021 година;
 • Поднесете ги следниве документи електронски:
  • CV на Англиски јазик
  • Име, презиме и email адреса на оној што ви дава препорака наведен во вашето CV
  • Копија од диплома или потврда од Универзитет дека сте студенти
  • Копија од пашапорт или лична карта

Или пополнете аликација online

LL.M на IIT, Chicago-Kent College of Law

 • Еден задолжителен семестар (Август – Декември или Јануари – Мај) во Чикаго, Илиноис, САД
 • Full-time студирање
 • M диплома од Chicago-Kent College of Law на U.S., International and Transnational Law
 • Загарантирана 75% школарина
 • Можност да се изучуваат следниве LL.M програми во два семестри: LL.M во Trial Advocacy, LL.M во International Intellectual Property Law, LL.M во Financial Service Law и LL.M во Legal Innovation & Technology
 • Докторски студии (Ph.D./JSD) со 50%-75% стипендија по завршувањето на LL.M студиите
 • ТOEFEL или IELTS не се потребни
 • 75% загарантирана школарина за LL.M
 • 100% школарина за дипломираните на SAL со просек од 3,8
 • Фиксна школарина: 10.000 Американски долари на место на 44.000 Американски долари
 • Фиксна LLM школарина: 7.250 Американски долари за вториот опционен семестар

За повеќе информации, Ве молиме контактирајте:
Маја Чадиева, Официјален претставник во Северна Македонија
Тел: +38970634103и +17739390612 (Редовен, Viber, WhatsApp, Telegram)

Ketevan Jeladze, Founder Director, SAL Balkans, Caucasus, Central Asia, Europe, Turkey, MENA
Email: k.jeladze@chicagokentlaw.ge, kjeladze@kentlaw.iit.edu
LinkedIn: Ketevan Jeladze
+995 577 97 40 01 (Regular, Viber, WhatsApp)

Maia Meskhi, Founder Director, SAL Balkans, Caucasus, Central Asia, Europe, Turkey, MENA
Email: m.meskhi@chicagokentlaw.ge,  mmeskhi@kentlaw.iit.edu
LinkedIn: Maia Meskhi
+995 577 77 40 30 (Regular, Viber, WhatsApp)